Finansministern: ”Det går inte att säga om företag kommer att gå skadeslösa”

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen presenterade regeringen tillsammans med C och L ett stödpaket som, om det nyttjas fullt ut, kan omfatta över 300 miljarder kronor. Paketet togs fram för att underlätta för företag som drabbas hårt av den rådande coronakrisen.

– Det är klart att det här kommer underlätta för företag, men det går inte att säga om företag kommer att gå skadeslösa, säger finansminister Magdalena Andersson (S) i Aktuellt.

I krispaketet finns en rad åtgärder som tagits fram för att underlätta för företag. Bland annat så kommer staten tillfälligt ta över kostnader för sjukskrivningar och delar av lönekostnaderna vid korttidspermitteringar. Enligt Magdalena Andersson (S) togs paketet fram för att försöka rädda de svenska företagen.

– Men jag var också väldigt tydlig i dag och sa att det är en väldigt svår situation. Dels handlar det om människors liv och hälsa, men även ekonomiskt kommer det vara en väldigt tuff tid. Det kommer påverka oss alla, säger Magdalena Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet