Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Många vill nu säga upp tv-avgiften

Uppdaterad
Publicerad

Radiotjänst möter just nu en samtalsstorm från personer som vill säga upp sin tv-avgift. Under fredagen stod det klart att man inte längre behöver betala för sin dator.

Radiotjänst har kallat in extra personal och 50 handläggare arbetar för fullt för att svara på allmänhetens frågor.

– Vi möter en samtalsstorm just nu och vi är fullbemannade, fler än 50 får inte plats på kontoret. För egen del blir det nog kvällsskift. Det har ringt konstant sedan domen kom, säger Radiotjänst vd Carl-Gustav Johansson.

Handläggarna är överbelastade och provar man att ringa kundtjänst blir man bortkopplad. Vissa försöker också säga upp avgiften trots att de har tv.

Den nya domen innebär bara att man inte behöver betala tv-avgiften för dator, surfplatta eller mobil. Men man måste fortfarande betala avgift för sin tv. I kväll kommer Radiotjänsts telefonlinjer att vara öppna fram till klockan 21.00, från och med på måndag, den 16 juni.

Får inte pengar tillbaka

Tidigare under fredagen hade Radiotjänst ett extrainsatt styrelsemöte, där styrelsemedlemmarna diskuterade om de som förra året betalade sin tv-avgift kommer att få tillbaka sina pengar. Det rör sig om ungefär 75 miljoner kronor. Tidigare skrev Radiotjänst på sin hemsida att man inte kommer att betala tillbaka tidigare ”korrekt påförda” avgifter.

– Men det pågår en diskussion och på onsdag kommer vi att ha fattat ett beslut. I Högsta förvaltningsdomstolens dom står det att Nicklas Nygren får tillbaka avgiften han betalat, men det står ingenting om alla de som redan betalat. Vi räknar med att den nya praxisen gäller i framtiden, säger Carl-Gustav Johansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

TV-avgiften

Mer i ämnet