Marmorstein: ”Inte alldeles enkelt att få ihop C och V”

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Löfvens chanser att komma tillbaka som statsminister ser sämre ut efter Liberalernas besked om att januariavtalet inte längre gäller.

Det menar SVT:s politikkommentator Elisabeth Marmorstein som nu spår intensiva förhandlingar mellan regeringen, C och L.

För första gången någonsin har en statsminister fällts i en misstroendeomröstning i riksdagen. Nu har Stefan Löfven en vecka på sig att antingen utlysa extraval eller avgå och då inleds talmansrundor.

SVT:s politikkommentator Elisabeth Marmorstein spår att intensiva samtal nu kommer att ske mellan januaripartierna. Hon menar att Stefan Löfvens chanser att komma tillbaka som statsminister ser betydligt sämre ut efter L-ledaren Nyamko Sabunis besked om att det saknas förutsättningar för januariavtalet.

– I och med det har han inte med Liberalerna på sin budget och då ska han lyckas få ihop Centerpartiet och Vänsterpartiet i en budget och det ser inte alldeles enkelt ut, säger Elisabeth Marmorstein.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.