Hör SVT:s inrikespolitiska kommentator om Anderssons linjetal. Foto: SVT

Marmorstein om Anderssons första tal som partiledare: ”Välformulerat”

Uppdaterad
Publicerad

”Ett välformulerat tal ”– det sa SVT:s inrikespolitiska kommentator Elisabeth Marmorstein efter att Magdalena Andersson hållit sitt första tal som partiledare för Socialdemokraterna.

– Hon är ju, för att vara ny partiledare, en rutinerad talare, säger Marmorstein.

Magdalena Andersson talade om välfärdssamhället, klimat och kriminalitet. Men talets nyhet kom under temat jobb; de som har försörjningsstöd ska arbeta ett visst antal timmar varje vecka för att få biståndet.

Ett likande krav fanns med i migrationsöverenskommelsen 2015, och frågan har tidigare lyfts av både Socialdemokraterna och andra partier.

– Hårdare krav för försörjningsstöd gick Socialdemokraterna till val på 2018, men jag utgår att det här innebär att det ska bli obligatoriskt för kommunerna att erbjuda någon form av aktivitet för de som lever på ekonomiskt bistånd, säger Elisabeth Marmorstein. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.