Hov1 vann Guldmicken som årets liveakt. Foto: SVT

Hov1 blev P3 Guld-galans stora vinnare

Uppdaterad
Publicerad

P3 Guldgalan hölls på lördagskvällen och bandet Hov1 blev galans stora vinnare. Priserna för årets grupp och årets liveakt gick till gruppen.

I kväll gick den 16:e P3 Guld-galan i ordning av stapeln, i år på Partille arena. Nio priser delades ut och kvällens stora vinnare blev Hov1 som kammade hem två utmärkelser – Årets grupp och Guldmicken för årets liveakt.

 Årets artist blev hip hop-artisten Jireel, Årets pop gick till Tove Styrke och Årets dans till Fever Ray. ”Helt seriöst” med Kaliffa utsågs till årets låt och Mwuana vann för Årets hiphop/r’n’b. Årets rock/metal gick till Johnossi och Lamix korades till det nyinstiftade priset Framtidens artist.

Rebecca & Fiona passade på att uppmärksamma det gångna årets metoo-rörelse.

– Skärp sexualbrottslagstiftningen nu! Släpp in tjejer, era jävla killgäng, och låt oss tillsammans krossa det jävla patriarkatet en gång för alla.

Sändningstekniska problem

Under sändningen var det en del ljud- och bildproblem.

– Vi vet inte vad det är som händer. Det har hänt något med fiberuppkopplingen mellan Partille och Stockholm. Vi felsöker och kommer så snabbt vi kan lägga upp en felfri version på Play. Vi beklagar det som har hänt, säger Marion Jernråda, projektledare på SVT.

Här är vinnarna

Vinnarna av P3 Guld 2018: 

Årets artist: Jireel – Samlad produktion 

Årets grupp: Hov1 – Samlad produktion 

Framtidens artist: Lamix 

Året låt: Helt seriöst – Kaliffa (text & musik: Olle Kaliffa Karlsson & Jakob Malmlöf) 

Guldmicken (Årets liveakt): Hov1 

Årets dans: Fever Ray – Plunge 

Årets hiphop/r’n’b: Mwuana – Triller 

Årets pop: Tove Styrke – Samlad produktion 

Årets rock/metal: Johnossi – Blood Jungle 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.