Foto: Joakim Hagelin Adeby Foto: Joakim Hagelin Adeby

1 000 dagar utan lagförslag mot diskriminering

Publicerad

På torsdagen den 15 augusti har exakt 1.000 dagar passerat sedan remisstiden för promemorian ”Bortom fagert tal – om bristande tillgänglighet och diskriminering” gick ut.

Ännu har inget lagförslag lagts fram, och Torsdagsaktionen uppmärksammade det i sorgeklädsel.

– 1000 dagar är inget jubileum, säger DHRs förbundsordförande Maria Johansson i ett pressmeddelande. Det är inget att vara stolt över, för någon.1000 dagar är sorg och skam. Därför klär vi oss i svart utanför Rosenbad.

Torsdagsaktionen har funnits på plats utanför regeringskansliet Rosenbad i Stockholm varje torsdag, inför regeringens veckosammanträde, sedan den 1 december 2011. Syftet är att uppmärksamma att regeringen inte har tagit fram något lagförslag som definierar bristande tillgänglighet som diskriminering.

17 organisationer stödjer Torsdagsaktionen, bland andra Sveriges Dövas Riksförbund, Hörselskadades Riksförbund och Förbundet Sveriges Dövblinda.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nyhetstecken reportage hösten 2013

Mer i ämnet