Foto: Bildbyrån/SVT

Alexandra Edebo skrällde i skicrosspremiären

Publicerad

Alexandra Edebo vann sin första världscuptävling i skicross genom att vinna premiären i Arosa, Schweiz. Hon vann alla sina heat under kvällen.

Startsnabba Edebo var först ut igen, ett genomgående tema för kvällen, och fick förhandsfavoriten Fanny Smith tätt bakom sig. I ett av de sista hoppen dämpade Edebo sin landning medan Smith fick en väldig båge och var tvungen att ta ner kroppen som en backhoppare för att parera och undvika att krascha in i svenskan. Det avgjorde det täta racet. Edebo jublade när hon skar mållinjen.

– Jag hade en skön känsla. Jag tänkte bara ”femma i kvalet?”, jag kan lyckas bättre än så. Det var en spännande kamp med Fanny Smith, säger svenskan i SVT:s sändning.

Iförd munskydd och under jubel från konkurrenter och lagledare kunde Edebo kliva upp överst på prispallen. Bakom det svarta munskyddet anades ett stort leende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.