Arbetsförmedlingen vill halvera personalen i stödet till funktionsnedsatta

Publicerad

Arbetsförmedlingens avdelning för rehabilitering till arbete ska skäras ner med nära hälften. Det visar siffror som tidningen Arbetsvärlden har tagit del av.

Nedskärningen planeras trots att januariavtalet undantar just stödet till personer med funktionsnedsättning från förändringarna som Arbetsförmedlingen ska göra, skriver Arbetsvärlden.

Enligt ett internt dokument som Arbetsvärlden har tagit del av har facket och ledningen i samband med samverkan om turordningskretsarna den här veckan också behandlat en omfattande neddragning av Avdelningen Rehabilitering till arbete.

Avdelningen samlar specialister som arbetar i hela landet med arbetssökande som har funktionsnedsättningar och behov av stöd och anpassningar. De nära tusen personer som i dag arbetar på avdelningen ska redan i slutet av det här året ha minskats med nära hälften, till 553 personer.

Redan 1 juli ska en ny organisation träda i kraft.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet