• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en återvinningscentral i västra Malmö. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: Susan Walsh / AP

Beslut om dyrare hörapparater i Kronoberg skjuts på framtiden

Uppdaterad
Publicerad

Förslaget om att tredubbla avgiften på hörapparater i region Kronoberg skickas tillbaka för en ny vända i regionens byråkrati – men det kan komma tillbaka i ny form nästa år.

På regionstyrelsens möte på tisdagen skulle region Kronobergs ledande politiker ta ställning till det kritiserade förslaget om att höja avgiften på hörapparater från 350 kronor till 1 050 kronor. Men ärendet återremitterades. Orsaken var oklarheter när det gäller hur mycket det ska kosta.

– Vi förskriver olika typer av hörapparater, en av dem kostar 995 kronor. Men vi kan inte ha en avgift som är högre än priset, säger Mikael Johansson (M) regionstyrelsens ordförande till SVT Nyheter Småland.

Förslaget innebär också att patienterna äger sin hörapparat istället för att leasa den. Men om service på apparaten skulle ingå i priset var inte utrett.

”Stoppa i papperskorgen”

Socialdemokraterna var beredda på att rösta emot förslaget.

– Så som förslaget ser ut nu är vi beredda att stoppa det i papperskorgen. Men om man ändrar förslaget till en kompromiss, till exempel bara höjer med ett par hundralappar, skulle vi kunna mötas, säger oppositionsrådet Henrietta Serrate (S).

Efter ny beredning i hälso- och sjukvårdsnämnden och regionstyrelsen vill moderaterna att regionfullmäktige tar ställning till förslaget i slutet av februari.

Exakt hur det kommer se ut då, är alltså oklart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet