Foto: AFP/TT

Bilden från Trumps toppmöte får folk att haja till

Publicerad

Bilden på när Trumps delegation träffade Saudiarabiens delegation i Vita huset har inte gått obemärkt förbi. Nu sprids den på nätet och ‪fotot får stor uppmärksamhet då många anser att något fattas på bilden.

På ena sidan bordet sitter Saudiarabiens delegation, på den andra sitter USA:s delegation. På bägge sidor om bordet sitter enbart män.

Kanske är det inte helt oväntat att det i Saudiarabiens delegation  ett land som förbjuder kvinnor från att resa själva och från att klä sig hur de vill inte ingår en enda kvinna.

Men att USA:s delegation enbart består av män tas inte emot med samma självklarhet  i alla fall inte att döma utifrån reaktioner på sociala medier. Bland annat en användare på Twitter skriver: ”Trumps administration står inte upp för kvinnors rättigheter i varken Saudiarabien eller Amerika”.

Trumps mansdominans inget nytt

Det är inte första gången som USA:s president Donald Trump uppmärksammas för att ha en tillsynes mansdominerad delegation.

I samband med ett möte där bland annat beslut om mödravården skulle fattas deltog enbart män.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.