Foto: TT

Björklund beredd att släppa fram Löfven

Publicerad

Liberalerna kan tänka sig att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Förutsättningen är att Socialdemokraterna är redo att göra en ”rejäl högersväng”. Det meddelar Jan Björklund på en pressträff i riksdagen.

Björklund säger att Liberalerna är beredda att släppa fram en socialdemokratisk regering och ingå i ett budgetsamarbete.

Om S är beredda att göra en rejäl högersväng är Liberalerna beredda att möta den, sade Jan Björklund på pressträffen, men förtydligade att han inte är beredd att bilda en mittenregering med Löfven som statsminister.

Regeringsbildningen – teckenspråk

På tisdagen presenterade Centerpartiet en kravlista för att släppa igenom Stefan Löfven. Även Liberalerna kommer att lämna över en kravlista, enligt Jan Björklund.

Stefan Löfven ska få en kravlista i dag, Liberalerna nämner bland annat att värnskatten måste avskaffas.

Skulle Socialdemokraterna inte vara beredda att möta kraven från Centerpartiet och Liberalerna så kommer Liberalerna att rösta nej till Löfven.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regeringsbildningen – teckenspråk

Mer i ämnet