Breivik förbereder sig

Uppdaterad
Publicerad

Oavsett utfall så vill Breivik kommentera domen på fredag. Samtidigt skriver han på en självbiografi som han hävdar innehåller hittills okända uppgifter.

Troligen kommer inte Breivik att få någon längre tid för att tala i rätten på fredag men enligt hans försvarare är han noga förberedd om han får chansen.

-Han vill dömas som tillräknelig och det är fortsatt den viktigaste frågan för honom. Han är upptagen med vad han ska säga till domarna och har därför förberett några formuleringar för olika utfall och vad han ska säga, säger hans försvarare Geir Lippestad.

Terrordåden i Norge teckenspråk

Skriver bok om sina resor och norska celler

Breivik uppges skriva på flera böcker i sin cell på Ila fängelse. En av dem är en självbiografi säger en av Breiviks försvarare, Tord Jordet, till tidningen Verdens Gang.

-Han säger att det är en självbiografi. I den kommer han ge mer information än vad han gett till polisen.

Bland annat kommer boken innehålla fler detaljer om Breiviks resor till London och Liberia samt om det han påstår är norska celler. Boken ska skrivas på engelska och Breivik har inga planer på att publicera den i Norge, enligt Jordet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåden i Norge teckenspråk

Mer i ämnet