Foto: SVT/TT

Bröder rentvås från mord på Kevin

Uppdaterad
Publicerad

De pekades ut som skyldiga för mordet på fyraårige Kevin Hjalmarsson i Arvika 1998. I dag har de avskrivits från misstankarna. Det beskedet kom idag.

I ett pressmeddelande bekräftar åklagaren att bröderna är avförda från utredningen.

– Jag bedömer att det inte finns några förutsättningar att komma vidare när det med hänsyn till alla omständigheter är tveksamt om det över huvud taget har rört sig om ett brott, säger chefsåklagare Niclas Wargren i pressmeddelandet.

– Jag kan bara beskriva det som ren lycka, säger Christian Karlsson, en av bröderna. Brödernas tårögde pappa säger att beskedet är ”helt otroligt”.

Det var i maj som chefsåklagare Niclas Wargren beslöt att återuppta utredningen och granska allt material igen.

Beslutet kom efter att SVT och Dagens Nyheter hade granskat fallet.

Den nya utredningsgruppen har gått igenom den gamla förundersökningen i detalj, och även hållit förhör med runt 80 personer. Vissa av dem har aldrig hörts tidigare. Även den rättsmedicinska undersökningen av fyraårige Kevins döda kropp har granskats på nytt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Kevin

Mer i ämnet