Chauffören frias i tingsrätten efter bussolyckan i Sveg

Publicerad

Tre högstadieelever från Marks kommun omkom då bussen körde av vägen. Chauffören frikänns från vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

Det har nu gått över två år sedan olyckan. Bussen var på väg till fjällen på en skidresa när den körde av vägen söder om Sveg. Tre ungdomar omkom och flera skadades.

Chauffören åtalades för vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada. Mannen har hela tiden själv förnekat brott. Nu frias han från samtliga brott.

Tingsrätten slår fast att trafikolyckan har uppkommit till följd av att föraren tappat kontrollen över bussen. Det har enligt tingsrätten berott på att hans koncentration varit ”nedsatt till följd av trötthet eller sömnighet”, det skriver tingsrätten i ett pressmeddelande. Tingsrätten menar dock att det inte är visat att han var så trött att han inte skulle kunna framföra bussen på ett trafiksäkert sätt.

Målet har haft totalt 33 målsägande, föräldrar till de omkomna, lärare och elever med både svåra och mindre allvarliga skador.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer