Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sabina Islamovic, som är verksamhetsområdeschef för specialskolorna. Foto: SVT

Chefen för specialskolorna: ”Viktigt med teckenspråkskompetens – men även med erfarenhet att leda”

Uppdaterad
Publicerad

Manillaskolans rektor slutar. Vad innebär det här för teckenspråksmiljön på skolan? Nyhetstecken ställde några frågor till Sabina Islamovic, som är verksamhetsområdeschef för specialskolorna.

Är det ett krav att den nya rektorn ska kunna teckenspråk?

– Det är viktigt med teckenspråkskompetens. Manillaskolan är en teckenspråkig miljö och vi har en hög teckenspråkskompetens på Manillaskolan. Det är också viktigt att en ny rektor är en person som har erfarenhet av att leda en skolverksamhet, samt leda utvecklingsarbete.

Teckenspråksvärlden

Flera föräldrar känner sig oroliga över den nya rektorn inte kommer att ha dövkompetens hur tänker ni kring detta?

– Teckenspråkskompetens och dövkompetens är viktig i vår verksamhet. Jag ser en verksamhet och medarbetare som bidrar till att dövkompetens och teckenspråk präglar Manillaskolan varje skoldag, det är inte bara beroende av vem som är rektor. Men självklart har vi med frågan om teckenspråks- och dövkompetens i rekryteringen.

Det finns elever som är oroliga att teckenspråkmiljön blir sämre, hur tänker ni kring elevernas hälsa?

– Vi har hög personaltäthet på skolan och hög dövkompetens bland personalen som är nära eleverna i vardagen och de kommer fånga upp om någon vill prata eller känner oro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet