Damlandslaget drar tillbaka anmälan till Fotbolls-EM

Publicerad

SDI Fotboll tar tillbaka anmälan till damernas deltagande i det kommande EM i fotboll på Kreta den 4-16 juni 2019.

– Det har varit ett svårt beslut som ledarstaben tillsammans med huvudansvarige för SDI Fotboll kommit fram till efter långa diskussioner, där vi alla stenar har vänts flertalet gången, då ambitionen är att delta i mästerskapet för att främja damfotbollens utveckling, skriver SDI fotboll på sin SDI:s hemsida.

Inför satsningen för deltagande i EM i Kreta, Grekland, gjorde SDI Fotboll en översyn över vilka spelare som fanns att tillgå i Sverige och fick då ihop 16 namn som ville vara med och satsa till EM. Förutsättningarna såg då bra ut för att kunna skicka en trupp på 16-18 spelare till EM.

– När vi började säsongen så hade vi 25 stycken spelare. Dessvärre så har vi de senaste månaden fått ta bort 11 spelare av olika anledningar som lägsta åldersgräns i EM, avhoppade spelare samt skador och sjukdomar. Så idag står vi med 14 tillgängliga spelare som vill åka till EM, skriver SDI fotboll.

– Men dessvärre så är 14 stycken spelare till kommande EM fortfarande för lite för ett mästerskap där det blir 4-5 matcher på tio dagar där vi då kommer att behöva rotera samt kunna ha marginal för eventuella skador. Därför tog vi i ledarteamet en enhälligt beslut att vi inte åker till EM 2019, skriver SDI fotboll.

SDI fotboll skriver att de ser beslutet som kortvarigt och de har för avsikt att fortsätta arbeta för damfotbollens utveckling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet