Det här är Sverige möts

Publicerad

Sverige möts är ett projekt som erbjuder människor som har olika åsikter att träffas och samtala om engagerande frågor. I dag pratar många av oss kanske mest med likasinnade. Men via Sverige möts matchas du ihop med en person som inte alls tycker som du. Vill du vara med?

Invandring, kött-konsumtion, tiggeri och varg. Ja, det är frågor där åsikter ofta blir extremt starka. Och där motståndarsidorna har svårt att mötas och föra samtal. Och handen på hjärtat, hur ofta pratar du med människor som har totalt motsatta åsikter än dig själv i brännande frågor? Om du vill kan du gå in på sajten svt.se/sverigemots eller svt.se/nyhetstecken och svara på sju frågor i heta ämnen. Du kommer då matchas ihop med en person som tycker annorlunda än du i de här frågorna. Efter det kan ni sen välja att träffas och prata med varandra öga mot öga.

Klicka på länken här nedanför om du vill vara med:

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer