Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Döv biträdande rektor på Manillaskolan slutar Foto: SVT

Döv biträdande rektor på Manillaskolan slutar

Uppdaterad
Publicerad

Manillaskolans ekonomi ligger back med cirka tre miljoner kronor, och därför försvinner flera tjänster på skolan. Bland annat försvinner tjänsten som biträdande rektor på Manillaskolan.

I november förra året anställdes Maria Rudin som biträdande rektor på Manillaskolan. Hon började jobba i början av januari i år. Nu avslutas hennes provanställning den sista april 2023. Orsaken till att hennes tjänst avslutas är att skolans ekonomi ligger back med cirka tre miljoner kronor, enligt Sabina Islamovic, vikarierande verksamhetsområdeschef för specialskolan, och ansvarig för Manillaskolans ekonomi.

Nyhetstecken: Hur många tjänster är det som försvinner?

– Det är inga tillsvidareanställda som får sluta. Det är två provanställningar som dras in, biträdande rektor och en elevassistent. Ett vikariat på 50 procent kommer inte att förlängas efter sommaren, skriver Sabina Islamovic i ett e-mail.

– Det vi vill påpeka är att de här förändringarna inte kommer att påverka organisationen så att elevernas undervisningskvalitet påverkas, det är vi väldigt noga med. Det har varit en nedåtgående trend gällande elevantalet på skolan vilket gör att personalresurserna räcker till för eleverna, skriver Sabina Islamovic.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet