Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Privat

Elias Tebibel: ”Det är mycket fokus på AI”

Uppdaterad
Publicerad

Europeiska funktionsrättsrörelsen, beslutsfattare och forskare samlades i Stockholm på fredagen för att samtala om aktuella frågor som rör rättigheter för personer med funktionsnedsättning i EU. Elias Tebibel, som är ordförande för ungdomskommittén European Disability Forum var en av två moderatorer på konferensen.

Konferensen avhandlade bland annat funktionsrätt, tillgänglighet och artificiell intelligens i EU.

– De lägger mycket fokus på AI på grund av att forskare säger det kan vara den fjärde industrirevoltionen, och funktionsrättsrörelsen ska inte halka efter, utan vara med på banan, säger Elias Tebibel, som är ordförande för ungdomskommittén European Disability Forum.

Evenemanget innehöll en serie sessioner där deltagarna diskuterade ämnen som påverkar personer med funktionsnedsättning i Europeiska unionen, och hur man kan respektera rättigheterna för personer med funktionsnedsättning.

Lagen om artificiell intelligens och hållbar artificiell intelligens, diskuterades också under konferensen, som arrangerades av Funktionsrätt Sverige i samarbete med European Disability Forum on Disability Rights, Accessibility and Artificial Intelligence.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.