Foto: TT/Privat

Eric-fallet: Poliser misstänkta för brott

Uppdaterad
Publicerad

Minst fyra poliser misstänks för brott i samband med dödsskjutningen i somras av den 20-årige Eric Torell, som hade både Downs syndrom och autism. Det står klart efter att åklagaren nu är klar med förundersökningen av händelsen.

Det bekräftas också av en av de misstänkta polisernas juridiska ombud.

– Jag företräder en person som är delgiven misstanke om brott och även andra poliser som varit involverade. Jag kan inte svara på om det eventuellt är fler som är delgivna, men i vart fall fyra, säger advokat Anton Strand, till SVT Nyheter.

– Hur tragisk den här utgången än blev så kan jag inte se att min klient hade kunnat göra på något annat sätt och därmed har han heller inte gjort något brottsligt. Jag tycker att ett korrekt beslut vore att man inte väcker åtal. Skulle åklagaren göra en annan bedömning får tingsrätten pröva saken, säger Anton Strand.

Torell sköts till döds 2/8 i fjol. Polisen fick larm om en beväpnad man på en gård i Stockholm, som sedan visade sig vara Torell som hade rymt hemifrån med en leksakspistol.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

ERIC TORELL – teckenspråk

Mer i ämnet