Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Virginia Mayo/AP

EU inför sanktioner mot Iran

Uppdaterad
Publicerad

Oron för en större konflikt i Mellanöstern var stor när EU:s ledare träffades på ett extrainsatt toppmöte i Bryssel på onsdagen.

EU-länderna enades om att fördöma Irans attack mot Israel och beslutade om att införa sanktioner mot Iran. Exakt vilka sanktioner som ska införas avslöjades inte, men syftet är att de ska isolera Iran från omvärlden och riktas mot landets tillverkning av drönare och missiler. Även USA har meddelat att man kommer att införa nya sanktioner mot Irans robot- och drönarprogram och räknar med att dess allierade följer efter.

EU:s ledare uppmanar samtidigt alla parter i regionen att visa återhållsamhet. Bland annat sade Tysklands förbundskansler Olaf Scholz att det är viktigt att Irans attack mot Israel inte får den nuvarande konflikten att eskalera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Upptrappning i Mellanöstern – teckenspråk

Mer i ämnet