Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Chris Anderson/TT

FHM undersöker avloppsvattnet på Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Folkhälsomyndigheten ska under januari börja samla prover från avloppsvattnet på Arlanda för att följa det epidemiologiska läget, meddelar myndigheten i ett pressmeddelande.

”Värdet av en sådan övervakning är framförallt att kunna följa förändringar i virusnivåer och vilka virusvarianter som dominerar från inresande till Arlanda över tid”, skriver generaldirektör Karin Tegmark Wisell.

Enligt Tegmark Wisell bedöms den stora smittspridningen av covid-19 i Kina inte ha någon större påverkan på smittläget i Sverige just nu, men hon betonar att vi fortfarande har en pandemi med omfattande smittspridning och att det är mycket viktigt att alla länder tillsammans tar ett ansvar för övervakningen av covid-19 så att gemensamma åtgärder kan införas när det behövs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset – Teckenspråk

Mer i ämnet