Foto: TT

Flygbolaget: Tio svenskar döda i flygkraschen i Iran

Uppdaterad
Publicerad

Tio svenskar fanns ombord det flygplan som kraschade i Iran i natt. Det ukrainska Boeing 737-planet med över 170 personer ombord störtade strax efter att det hade lyft från Teherans internationella flygplats, uppger de iranska nyhetsbyråerna Fars och ISNA.

Svenska UD har än så länge inte bekräftat uppgifterna, men enligt Ukrainas utrikesminister fanns tio svenskar ombord. Även flera andra européer.

Ingen ombord har överlevt kraschen, säger Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj i ett uttalande. Orsaken till kraschen ska nu utredas.

IRAN-FLYGKRASCH: ANHÖRIGA UPPMANAS KONTAKTA UD

UD skriver i ett mejl till TT att man nu arbetar intensivt på plats i Iran, genom svenska ambassaden i Teheran samt på UD i Stockholm för att få klarhet i antalet omkomna svenskar i flygkraschen i Teheran.

”Vi uppmanar oroliga anhöriga att ringa UD på telefon 08-405 5005. Vi uppmanar svenskar på plats att kontakta sina anhöriga”, skriver presskommunikatör Buster Mirow Emitslöf.

Han skriver vidare att UD i nuläget inte kan bekräfta uppgifterna om omkomna svenskar ”men vi utgår i vårt fortsatta arbete från att det dessvärre kommer röra sig om ett flertal avlidna svenskar”.

UD kommer att informera anhöriga innan dödsfallen bekräftas offentligt, enligt mejlet.

Källa: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flygkrasch i Iran – Teckenspråk

Mer i ämnet