Foto: Bildbyrån

Flyget inställt – fansen missar Sveriges VM-premiär

Uppdaterad
Publicerad

Ett plan med över hundra svenska fotbollssupportrar skulle lyfta mot Sveriges premiärmatch mot Sydkorea i Nizjnij Novgorod.

Men i sista sekund har planet ställts in och fansen kommer missa matchen.

– Omkring 150 fans skulle ha åkt med planet, säger Hans Uhrus, presschef hos Swedavia, till SVT Sport.

Planet skulle ha rest till Nizjnij Novgorod i Ryssland i dag, fullpackat med svenska fans till Sveriges VM-premiärmatch mot Sydkorea.

Men det chartrade planet ställdes in och de svenska supportrarna kommer att missa upplevelsen.

Fotbolls-VM 2018 – teckenspråk

– Det är flygbolaget Maleth Aero som inte har kunnat erbjuda tillräckligt med personal för att flygen ska kunna lyfta i dag, säger Hans Uhrus, presschef på Swedavia, till SVT Sport.

Enligt Hans Uhrus kommer inga ersättningsplan att kunna erbjudas.

Betalade 15 000 kronor

Aftonbladet skriver att resan av arrangerades företaget ”Watch it live” och skulle innefatta bland annat champagnefrukost, matchbiljett och trerättersmiddag med drycker på flyget hem. Enligt arrangörens hemsida kostade resan 14 995 kronor.

– Folk gråter. Vi är så klart jättebesvikna och vi har betalat 15 000 kronor för bara den här resan, tur och retur över dagen, säger en av de strandade resenärerna till Aftonbladet.

Arrangören säger till tidningen att samtliga resenärer kommer ersättas för sina kostnader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2018 – teckenspråk

Mer i ämnet