Foto: Bildbyrån

Kärleksbombningen till Jimmy Durmaz

Uppdaterad
Publicerad

Efter den svenska förlusten mot Tyskland svämmade sociala medier över av hat och hot riktade mot Jimmy Durmaz. Anledningen är att han orsakade den frisparken som Tyskland sedan gjorde mål på och har blivit uthängd som syndabock. Nu väljer svenska fotbollförbundet att polisanmäla.

Vi tolererar inte att en spelare utsätts för hot och kränkningar. Det är obehagligt och väldigt upprörande att se den behandling Jimmy Durmaz har fått utstå. Fullständigt oacceptabelt, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand till förbundets hemsida och fortsätter:

Jimmy är en otroligt stark och stabil person och otroligt viktig spelare för vårt landslag. Det är samtidigt glädjande att se att Jimmy Durmaz nu får så mycket kärlek från våra supportrar den överväldigande majoriteten är ju schyssta, vettiga personer som stöttar laget och inte håller på och hotar och hatar.    

Fotbolls-VM 2018 – teckenspråk

Starka scener när Sverige sluter upp

Det svenska landslaget samlades igår framför den svenska mediekåren för att visa sin stöttning till Jimmy Durmaz. 

-Det är fullständigt oacceptabelt, det som hände på lördagen, säger förbundskapten Janne Andersson.                      

Därefter lämnade han ordet till Jimmy Durmaz.

– Att bli kallad blattejävel och självmordsbombare, att min familj blir hotad, det är inte okej. Sedan visade han sin glädje över alla som stöttat honom innan han vände sig till laget. – Vi är enade, vi är Sverige, eller hur?                  

– Fuck rasism, svarade hela den svenska truppen.

Foto: TT

Kärleksbombningen till Durmaz      

Efter lördagens hatstorm mot Jimmy Durmaz har stora delar av svenska folket slutit upp för att stötta 29-åringen.”Dom riktiga supportrarna står bakom dig”, kommenterar en Instagram-användare på SVT:s konto.   

En annan användare skriver: ”Du är aldrig ensam Jimmy, tänk på det”. Samtdigt stöttas han av stora delar av kändis-Sverige. ”Rasister hör inte hemma varken i fotbollen eller i Sverige”, skriver Jan Björklund                                           

Jimmy Durmaz skickade en hälsning till folket. -Jag vill passa på att tacka för all värme och glädje jag fått. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2018 – teckenspråk

Mer i ämnet