• Tekniskt meddelande:

    Pga tekniska problem går vissa program just nu inte att se i SVT Play och på svt.se, vi beklagar detta och arbetar för en snar lösning.

Foto: SVT

Förskolenämndens beslut:

Publicerad

På tisdagen beslutade förskolenämnden i Örebro kommun att flytten av Kattungens förskola ska ske.

Marie Magnusson, Kristdemokraterna, som är ordförande i förskolenämnden ger förvaltningen tre punkter i uppdrag i samband med beslutet att flytta Kattungens förskola till Klöverängens förskola:

1. Att säkerställa den teckenspråkiga miljön och dövkompetensen på Klöverängens förskola.

2. Att följa upp, utvärdera och analysera verksamheten i enlighet med punkt 1 för de barn som nu berörs av flytten från Kattungens förskola till Klöverängens förskola, samt för de barn som i framtiden kommer att delta i verksamheten.

3. Att under hösten redovisa hur de ska organisera verksamheten för de döva barnen som kommer till hösten 2016. I uppdraget ingår att redovisa hur den fysiska miljön ska anpassas efter gruppens behov, samt hur den teckenspråkiga kompetensen i verksamheten ska säkerställas på kort och lång sikt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Flytten av Kattungen - Teckenspråk

Mer i ämnet