Foto: TT

Hårdare regler – då lämnar flyktingarna

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler asylansökningar dras tillbaka. Under året har antalet återtagna asylansökningar legat på knappt 300 personer per månad. I oktober ökade antalet till 395 personer och i november till 627.

Under de första tio dagarna i december fortsatte ökningen; Migrationsverket hade då registrerat 239 återtaganden. Totalt rör det sig om ungefär 3.500 personer som registrerats i år.                                              

I slutet av oktober meddelade regeringen att Sverige kommer att införa tillfälliga uppehållstillstånd och begränsa anhöriginvandringen.

Flyktingmottagande – Teckenspråk

Varje person har sin egen berättelse. Många som kommer är ensamma män, men har familj i hemlandet. De har hört att det ska vara enkelt att ta hit familjen när de själva väl kommit hit.

Men verkligheten i Sverige har inte stämt överens med den bilden. Därför känner många att de inte har något annat val än att åka tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyktingmottagande – Teckenspråk

Mer i ämnet