Räddningsteam på plats i den grotta i Thailand där myndigheterna befarar att ett helt fotbollslag försvunnit tillsammans med sin tränare. Foto: AP / TT

Helt fotbollslag saknas i Thailand – stort sökpådrag i grotta

Uppdaterad
Publicerad

Tolv pojkar från ett fotbollslag, samt lagets tränare, saknas efter att ha fastnat i en grotta i samband med ett kraftigt regn i Chiang Rai-provinsen i norra Thailand. Efter flera dagars sökpådrag är det sista spåret ett antal parkerade pojkcyklar utanför grottan.

Det var i lördags som fotbollslaget cyklade iväg till grottan Tham Luang Nang Non. Där tros gruppen, bestående av tolv pojkar i åldern 13-16 år och deras 25-årige tränare, ha fastnat i samband med att det började regna kraftigt.

För att ta sig in i själva grottan, en välkänd turistattraktion i provinsen Chiang Rai, behöver man som besökare korsa en mindre bäck. Myndigheterna befarar nu att tonårspojkarna och den 25-årige tränare svepts med i bäcken, vars ström blivit allt kraftigare i samband med regnet.

Saknade pojklaget i Thailand – teckenspråk

17 dykare sökte i vattnet

Under Thailands regnperiod, mellan juni och oktober, kan vattennivån inne i grottans bäck stiga till uppåt fem meter, uppger polistalespersonen i ett uttalande till nyhetsbyrån AP.

I samband med att sökinsatsen efter laget inleddes i helgen hittades pojkarnas cyklar vid ingången till grottan. Detta är fortfarande det sista spåret efter gruppen.

Under måndagen utökades sökinsatsen med hjälp av en 17 man stark undervattensoperation. Dykare sökte igenom vattendraget, dock utan framgång, rapporterar Bangkok Post.

”Tror fortfarande de är vid liv”

Räddningsgruppens befälhavare säger till nyhetsbyrån Reuters att man fortfarande hoppas på framgång i sökarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Saknade pojklaget i Thailand – teckenspråk

Mer i ämnet