Foto: SVT

Inför Mästarnas Mästare

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen hade SVT pressträff med deltagarna i årets upplaga av Mästarnas Mästare. En av dem är döva basketstjärnan Cecilia ”Cissi” Ferm.

Cissi Ferm har bland annat åtta SM-guld, sex EM-guld och ett VM-guld för döva och ett Deaflympics-guld på meritlistan.

Nyhetstecken var på plats.

Teckenspråksvärlden

Hon dyker även upp för en intervju i vår studio den 28 februari.

Cecilia Ferm:

– Det var en häftig upplevelse, verkligen. Det var en stor ära att få vara med i ett sådant program, som döv att få den möjligheten.

– Jag är tacksam att jag hade modet att tacka ja till att delta. Jag var lite osäker. Jag hade ingen aning om vilka grenar det var, och allt filmas, men jag var med i alla fall och jag är tacksam för det. Det var fantastiskt.

Cecilia Ferm:

– Det är ju något helt annat när jag spelar basket. Då vet jag hur det fungerar. Jag vet hur det känns att vara på planen inför publik, och man har tränat för det.

Det här var en helt annan typ av nervositet. Jag hade ingen aning om vad som kommer att hända, och man hade ingen chans att prova det man skulle göra. Det var bara pang på och köra. Klara eller göra bort sig.

Richard Richardsson:

– Hon är väldigt fysiskt vältränad, starkt psyke. Duktig tjej. Stor kärlek till sin sport som har tagit henne dit hon har kommit.

Jonas Björkman:

– Så häftig! Otroligt ödmjuk, glad, men också otroligt duktig. Gillade egentligen alla utmaningar vi hade. Hon bara såg någonting framför sig att det här ska hon greja.

– Hon kanske ibland upplevde det som att det skulle bli svårt, men det visade hon aldrig, så jag tycker hon hade en superhärlig inställning och ett väldigt varmt hjärta.

Cecilia Ferm:

– Det blir ju mer spännande om ni tittar och hänger med i programmen och ser vem som vinner.

Tomas Lagergren:

– Ja, Cissi är alltså med i Mästarnas Mästare, som börjar sändas 5 mars. Den 28 februari är hon med Nyhetstecken i vår studio. Missa inte det!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet