Foto: SVT

”Jag har sagt att det är för mycket teckenspråk på Kattungen”

Uppdaterad
Publicerad

Under förra veckan skrev Miljöpartisten Niclas Persson på Twitter att ”Det är mycket märkligt att förvaltningen anser att det är för mycket teckenspråk på Kattungens förskola” Idag säger Förvaltningschefen till Nyhetstecken att det är hon som har sagt det i ett sammanhang när hon redovisade för den politiska nämnden vilka barn som går på Kattungens förskola.

– Vi har hörselskadade barn, vi har döva barn, vi har CODA-barn och vi har CI-opererade barn på Kattungens förskola. Och det var när vi pratade om CI-barnen och de läkare som vi har kontakt med gällande de barnen, som jag sade att de läkarna rekommenderar att barn med CI-implantat inte ska gå på Kattungens förskola. Detta eftersom CI-barnen behöver lära sig både svenska och Teckenspråk. Alla övriga kategorier av barn får naturligtvis inte för mycket teckenspråk på Kattungen, säger Förvaltningschefen Margareta Borg.

Ni har fått kritik från flera håll gällande flytten av Kattungens förskola. Vad tänker du kring det?

Teckenspråksvärlden

– Kritiken är olycklig, men jag tänker att vi kan förtydliga vad vi menar och avsikten med flytten.

Så flytten kommer att genomföras?

– Ja, den kommer att genomföras.

Känner du att ni har gjort något fel i beslutsprocessen när det gäller flytten av Kattungens förskola?

– Det är klart att vi har gjort fel, eftersom föräldrarna inte känner sig trygga med den informationen som vi har gett. Det var därför vi lade in två extra informationsmöten förra veckan.

Vi har fått information om att ni har sökt samarbete med CI-teamet i Göteborg. Stämmer det?

– Den frågan får du ställa till Förskolechefen Agneta Karlsson.

Nyhetstecken har sökt Agneta Karlsson sedan torsdagen 4 Juni, utan svar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet