Foto: NRK

Johaug skyller allt på landslagsläkaren

Uppdaterad
Publicerad

Jag litade på honom till 100 procent, säger Therese Johaug om landslagsläkaren Fredrik Bendiksen, som tog på sig allt ansvar för den norska skidstjärnans positiva dopningstest. På presskonferensen meddelade Bendiksen att han avgår.

På en presskonferens gav en storgråtande Therese Johaug sin förklaring till det positiva dopningsprovet, som innehöll den anabola steroiden clostebol.

 Jag fick en kräm av Fredrik (Bendiksen, norske landslagsläkaren) för att behandla mina solbrända läppar. Han köpte krämen på ett apotek i Italien. Jag frågade om det var OK att använda den och han sa ja, att den inte innehöll några otillåtna preparat. Jag hade full tillit till Fredrik och trodde på vad han sa. Jag står utan skuld i det här, jag tog ansvar och frågade läkaren. Jag ska kämpa för att visa alla att jag är oskyldig, sa Johaug med sprucken röst och slog handen i bordet.

Johaug fast för dopning – Teckenspråk

Bendiksen i sin tur tar på sig allt ansvar.

 Therese och jag uppfattar situationen på samma sätt. Jag vet inte hur jag har kunnat missa det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Johaug fast för dopning – Teckenspråk

Mer i ämnet