Köpenhamn har seglat upp som världens sjunde dyraste stad i världen enligt en lista av The Economist. Bilden är tagen över hamnkvarteret Nyhavn som är ett populärt besöksmål bland turister. Foto: Paul Kleiven/NTB scanpix/TT

Köpenhamn är världens sjunde dyraste stad

Publicerad

Danmarks huvudstad har parkerat sig som en av de dyraste i världen att leva i och besöka, enligt en undersökning från The Economist. Lika dyrt som i New York. Sveriges huvudstad faller däremot på listan.

Köpenhamn är världens sjunde dyraste stad, samma placering som USA:s dyraste stad New York och Sydkoreas huvudstad Seoul.

I undersökningen, som görs vartannat år, har levnadsomkostnaderna i 133 städer världen över undersökts, genom att bland annat titta på kostnaderna för ett stort antal varor och tjänster.

Dyraste städerna i världen är Paris, Singapore och Hongkong, på en delad förstaplats.

Stockholm billigare

Stockholm är en av städerna som tappar flest placeringar och återfinns nu först på plats 56, 19 placeringar lägre än senaste gången undersökningen gjordes.

VÄRLDENS ELVA DYRASTE STÄDER

Visa

Placering Stad Land Placeringsförändring

1 Singapore Singapore 0

1 Paris Frankrike +1

1 Hongkong Kina +3

4 Zürich Schweiz -2

5 Genève Schweiz +1

5 Osaka Japan +6

7 Seoul Sydkorea -1

7 Köpenhamn Danmark +1

7 New York USA +6

10 Tel Aviv Israel -1

10 Los Angeles USA +4

Källa: The Economist

TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer