Elden som startade på ett transportband i Polarbröds bageri spred sig snabbt till taket. Foto: Räddningstjänsten Piteå- Älvsbyn

Kraftig brand i Polarbröds fabrik i Älvsbyn

Publicerad

Det brinner kraftigt i Polarbröds fabrik i Älvsbyn sedan söndagskvällen.

Det finns risk för gasutsläpp av ammoniak och räddningstjänsten uppmanar personer i området att gå inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation.

Larmet kom vid halvelvatiden på söndagskvällen. Elden spred sig och tidigt på måndagsmorgonen meddelade räddningstjänsten att byggnaden inte gick att rädda.

Det finns risk för gasutsläpp av ammoniak och räddningstjänsten uppmanar personer i området att gå inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation. Samtliga skolor och friskolor kommer att hålla stängt under måndagen.

Det var ett transportband som först fattade eld. Branden har sedan spridit sig till byggnadens tak.

Polarbröd: ”Stor tragedi”

– Det är en stor tragedi för oss men lyckligtvis har ingen människa kommit till skada, säger företagets vd Anders E Johansson i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.