I anslutning till Hells Angels lokaler på Sjöstad i Karlstad hittades den 48-årige mannen död i slutet av november 2017. Foto: SVT

Livstids fängelse för mord på Hells Angels-medlem

Uppdaterad
Publicerad

De båda Hells Angels-medlemmar som misstänkts för mordet på en tredje medlem i Karlstad dömdes på onsdagen till livstids fängelse av hovrätten. Mannen ska ha slagits medvetslös med en kofot och strypts till döds med buntband i november 2017.

Hovrätten anser att den bevisning som åklagaren har lagt fram gör att det är styrkt att männen har dödat målsäganden.

Det var i slutet av november 2017 som en 48-årig man hittades död inne på Hells Angels klubbgård i Karlstad. Enligt åklagaren ska mannen ha slagits medvetslös med en kofot och sedan strypts till döds med buntband. Polisen grep senare två klubbkamrater till 48-åringen, 34 och 35 år, som misstänkta för gärningen.

Värmlands tingsrätt friade männen helt i sin dom i somras.

Men domen överklagades till hovrätten och ny bevisning togs fram av åklagarsidan, bland annat  DNA från en av männen på en kofot som hittades nära den döde mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.