Centerpartiet kan vara de som avgör om Stefan Löfven blir statsminister eller om Sverige får ett extra val. Foto: TT

Löfven: ”S har stöd av störst regeringsunderlag”

Publicerad

Efter den slutgiltiga rösträkningen säger Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven att alla partier nu ska jobba för en konstruktiv lösning för landets bästa

– Valresultatet visar att vi socialdemokrater blivit det största partiet och har stöd av det största regeringsunderlaget, om inte de borgerliga bryter sina löften och skapar ett gemensamt block med Sverigedemokraterna, säger Stefan Löfven (S) i en kommentar.

Löfven tillägger att det bara finns en ”konstruktiv lösning för landets bästa: att bryta blockpolitiken”, och att alla måste ta ansvar för att föra Sverige framåt.

– Nu måste alla anständiga partier ta sitt ansvar för att föra Sverige framåt. I denna process kommer ingen kunna få igenom all politik för sitt parti. Men genom att samarbeta kan vi göra så mycket mer för vårt land, säger Löfven.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2018 - teckenspråk

Mer i ämnet