Många Coop-butiker stängdes: ”Det drabbade inte mig”

Uppdaterad
Publicerad

Coop har drabbats hårt av den den globala it-attacken mot det amerikanska mjukvaruföretaget Kaseya. Majoriteten av företagets butiker tvingades stänga i fredags. Men, den Coop-butik på Gotland som Josefin Bark jobbar i drabbades inte av hackerattacken, för den butiken använder sig av ett annat kassasystem. Se en intervju med henne här.

– Ja, det är IT-störningar som påverkar Coops kassasystem, men det har inte påverkat mitt jobb här på Gotland. Detta för att vi har ett annat kassasystem, men på fastlandet stängdes det överallt. Folk kunde inte betala med kort eller pengar på grund av kassasystemet inte fungerade. Ja, det är det som är problemet, hackerattacken, säger Josefin Bark.

Jag trodde att din butik stängdes, men så var det inte, säger Magnus Bergevin, reporter.

Teckenspråksvärlden

– Tyvärr inte, säger Josefin Bark.

Nu till sista frågan, hur tror du att det kommer att bli i framtiden?

– Ja, jag hoppas att det kommer att lösa sig, så att vi kan lägga det bakom oss, och att det inte ska drabba speciellt de kunder som handlar mat. Hoppas att detta kommer att lösas snabbt, säger Josefin Bark. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet