Medarbetare på Manillaskolan avstängd

Uppdaterad
Publicerad

Den medarbetare på Manillaskolan som varit avstängd av skolan i väntan på en utredning om sexuella trakasserier, är fortsatt avstängd. Det har personalansvarsnämnden nu beslutat, skriver Expressen.

Chefen för östra regionen på Specialpedagogiska skolmyndigheten, Åsa Karle, säger till tidningen att nämnden har beslutat att ge medarbetaren en varning. Men eftersom det fortfarande finns en oro kring personen, så har det beslutats att medarbetaren inte ska arbeta i skolverksamheten.

Personen kommer att arbeta kvar inom SPSM, men får inte arbeta direkt med elever.

Teckenspråksvärlden

DO kritiserar skolan

Samtidigt har det också kommit beslut från Diskrimineringsombudsmannen, som efter att skolan anmält sig själva inledde en utredning, och DO kritiserar skolan som man menar inte följer diskrimineringslagens bestämmelser. Man tycker att det saknas en redovisning för hur planerade åtgärder har genomförts och att skolan inte har redovisat någon plan för trakasserier.

Åsa Karle menar att DO.s kritik är ett missförstånd, och säger till Expressen att hon är förvånad över kritiken. Hon säger att myndigheten har en vägledning som konkret beskriver hur man går tillväga.

Polisen inledde också en förundersökning efter Expressens avslöjanden i december 2013. Den lades senare ned i brist på bevis.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet