Foto: SVT

Flera personer till sjukhus efter explosion i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan 05 inträffade en explosion i stadsdelen Annedal i Göteborg. 23 personer har förts till sjukhus, fem med ambulans och arton med buss, uppger SOS Alarm till SVT Nyheter.

– Det handlar om hundratals evakuerade, folk har också hoppat ut från fönster och firat ner sig på innergården, säger Jon Pile, insatsledare vid räddningstjänsten.

Explosionen inträffade i ett flerfamiljshus i Annedal i centrala Göteborg. Det stora flertalet som förts till sjukhus bedöms som lindrigt skadade, men några ska vara allvarligt skadade.

Explosion i Göteborg – Teckenspråk

Vid räddningstjänsten i Storgöteborg säger man att det handlar om en jättestor insats och att ett 15-tal räddningsenheter larmats till platsen.

– Det har varit en explosion med efterföljande bränder, det brinner i tre trapphus, säger Jon Pile, insatsledare vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse är upprättad och klockan 07 uppger polisen att en så kallad särskild händelse har inletts och att trafik och kollektivtrafik i området påverkas.

Foto: Björn Larsson Rosvall /TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Göteborg – Teckenspråk

Mer i ämnet