Houstonpolisen Daryl Hudeck evakuerar Catherine Pham och hennes 13-månader gammal son Aiden från deras översvämmade hem. I Dickinson står boende på övervåningen och väntar på hjälp. Foto: David J. Phillip/AP, Kelsey Walling/AP

Minst tre döda i stormen Harvey

Uppdaterad
Publicerad

Minst tre människor har omkommit på grund av stormen Harvey, som i helgen drog in över södra USA.

Harvey är den kraftigaste stormen som nått landet sedan 2005, då Katrina skapade stor förödelse. I Houston i Texas har det regnat 76 centimeter på två dygn och vattnet står meterhögt på många gator. Under en vecka väntas det i vissa områden komma lika mycket regn som det brukar göra under ett helt år, och regnet som vräker ned kan leda till lika mycket materiell förstörelse som Katrina.

Hur stora skador ovädret har orsakat är ännu inte klarlagt, och dödstalet väntas stiga. Nära sju miljoner människor bor i de områden i Texas som räknas som katastrofområden, skriver AP. Där ingår också Houston, landets fjärde största stad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormen Harvey – Teckenspråk

Mer i ämnet