Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under natten mot fredagen skedde en misstänkt skottlossning på Östermalm i Stockholm, i närheten av Israels ambassad. Foto: SVT

Misstänkt skottlossning på Östermalm – flera frihetsberövade

Publicerad

Under natten mot fredagen skedde en misstänkt skottlossning på Östermalm i Stockholm, i närheten av Israels ambassad. Ett stort område är avspärrat och flera personer har frihetsberövats.

Det var vid 02-tiden natten till fredag som polisen fick misstanke om att en skottlossning inträffat på Östermalm i Stockholm, i närheten av Israels ambassad.

– Det var en polispatrull som var vid Strandvägen och de hörde smällar som de uppfattade komma från skjutvapen, säger Per Fahlström, presstalesperson hos polisen.

Enligt polisen hördes smällar mellan Djurgården, Nobelparken och Oscarskyrkan. Ingen person är anträffad skadad.

Polisen har gjort fynd på platsen som stärker misstankarna om att en skottlossning ägt rum. Enligt källor till SVT ska det röra sig om tomhylsor, något som polisen inte vill bekräfta.

Flera personer har frihetsberövats men vad misstankarna grundar sig på kan polisen inte gå in på. Händelsen utreds i nuläget som misstänkt grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.