• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Foto: TT

Nordkorea hotar USA:s territorium

Uppdaterad
Publicerad

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un uttalar sig nu för första gången efter uppskjutningen av roboten över Japan. Enligt Kim Jong-Un var roboten bara ett första steg i en större militär insats och nästa mål uppges vara amerikanskt territorium. FN:s säkerhetsråd kräver att diktaturen upphör med sitt robotprogram.

”Testuppskjutningen av den ballistiska roboten är det första steget i en militär insats från den nordkoreanska armén, KPA, i Stilla havet och en viktig upptakt inför att betvinga Guam”, säger Kim Jong-Un enligt den statliga nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA.      

Enligt KCNA var Kim Jong-Un ”mycket nöjd” med uppskjutningen, som ledde till ett nationellt krislarm i Japan.

FN:s säkerhetsråd har kommit med ett skarpt fördömande efter uppskjutningen av en robot över Japan. Nu kräver de att Nordkorea avvecklar sitt robotprogram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hotet från Nordkorea – Teckenspråk

Mer i ämnet