Foto: Bildbyrån

Norsk skidstjärna fast i dopningtest

Uppdaterad
Publicerad

Den norska skidstjärnan Therese Johaug har testats positivt för dopning, uppger NTB.Enligt NRK har hon använt ett läppbalsam mot brännskador som innehållit den förbjudna substansen clostebol. 28-åringen vann världscupen den senaste säsongen.

–Det här var det sista Norge och skidsporten behövde,oavsett vad det är för substans så är det dopning och Norges bästa kvinnliga åkare i rubrikerna, säger SVT Sport expert Johanna Ojala.

Therese Johaug berättar själv i ett pressmeddelande om läget, efter att hon testats för ett förbjudet ämne efter att ha använt en läppbalsam.

Johaug fast för dopning – Teckenspråk

–Jag är helt förtvivlad över att ha  kommit i den här mycket svåra och för mig overkliga situation. Jag upplever det som orättvist och helt oförtjänt även om det naturligtvis är  mitt ansvar som idrottare vilken medicin jag tar, säger hon.

–Jag tar ansvar för att Therese har fått i sig clostebol via krämen Trofodermin, säger landslagsläkaren  Fredrik S. Bendiksen.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Johaug fast för dopning – Teckenspråk

Mer i ämnet