Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Från och med den femte december i år får den som skriver in sig digitalt på Arbetsförmedlingen en fråga om personen har form av ohälsa eller funktionsnedsättning. Syftet är att de som har extra behov snabbare ska få hjälp. Foto: TT

Nu ska funktionsnedsatta få snabbare stöd hos Arbetsförmedlingen

Uppdaterad
Publicerad

Från och med den femte december i år får den som skriver in sig digitalt på Arbetsförmedlingen en fråga om personen har form av ohälsa eller funktionsnedsättning. Syftet är att de som har extra behov snabbare ska få hjälp, skriver Arbetsförmedlingen på hemsidan.

Det kan till exempel röra sig om kognitiva svårigheter, psykisk ohälsa eller nedsatt syn och hörsel.

Den som har en funktionsnedsättning, diagnos, sjukdom eller annan svårighet kan få extra stöd från Arbetsförmedlingen när denne söker jobb eller är på sin arbetsplats. Det kan handla om allt från pengar till hjälpmedel på arbetsplatsen till att en arbetsgivare kan få bidrag till din lön, skriver Arbetsförmedlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet