Foto: TT Nyhetsbyrån

Nya miljonvinster hos stort coachföretag

Uppdaterad
Publicerad

De två ägarna bakom det hårt kritiserade jobbcoach-företaget Personalstrategerna har fortsatt ta ut miljoner till sig själva. Det visar nya dokument som SVT har tagit del av.

Bolaget fick hård kritik, och Arbetsförmedlingen bröt flera avtal efter SVT:s granskning av företaget ifjol. Arbetslösa och anställda berättade bland annat om meningslösa aktiviteter och bristfälliga lokaler och utrustning.

Nu har årsredovisningarna för räkenskapsåret 2012/13 blivit offentliga för både Personalstrategerna och moderbolaget Happy Business. De visar att Personalstrategerna numera är ett förlustbolag som gör ett minus på ungefär fyra miljoner.

Samtidigt har moderbolaget Happy Business, som Personalstrategerna har bidragit med stora summor till genom åren, fortsatt att dela ut miljonbelopp. Bolagets två ägare har fått aktieutdelningar, löner och pensionsavsättningar på sammanlagt närmare 20 miljoner kronor för räkenskapsåret.

Kritik från före detta anställda

Tidigare anställda reagerar nu starkt på miljon-rullningen. Sandra Landin, som var en av flera före detta anställda som kritiserade Personalstrategerna i SVT:s granskning ifjol, menar att Arbetsförmedlingen har ett stort ansvar.

– De måste ha ett förtroende för dem, och att de vill kasta pengar så de kan plocka ut massor av miljoner...det är synd på våra skattepengar som kunde gå till nånting bättre.

Personalstrategernas vd och ägare Per Fredriksson har i ett mejl till SVT tackat nej till att kommentera utdelningen.

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.