Foto: maraton-photos.com

Otto Kingstedt kom på femte plats i Lidingöloppet

Uppdaterad
Publicerad

Otto Kingstedt, Huddinge AIS, klarade ”dröm-1.40”, genom att jublande glad springa i mål på femteplats med 1.39.47. Vi på Nyhetstecken kontaktade Otto och ställde några frågor, och såhär svarade han.

Hur kändes det att få en så fin placering?

– Jag är väldigt nöjd med femteplatsen. Det var otroligt tuff konkurrens med nordens bästa löpare, bland annat flera svenska mästare och svenska rekordhållare. Jag var väldig förvånad att jag kom på femte plats och att jag hade slagit de bästa svenska löparna. Men det handlar inte bara om placeringen, utan jag är väldigt glad för min tid och att jag för första gången sprang under 1:40. Det var en ärad löpare som sprang i mål på sub 1:40, säger Otto Kingstedt till Nyhetstecken.

Teckenspråksvärlden

Hur upplevde du loppet?

– Det var väldigt tuff bana. Men jag gillar Lidingöloppets bana eftersom det är varierade terräng. Jag är ganska stark som terränglöpare och klarade kuperingen bra. Jag försökte att hänga på Spårvägen FK’s Mohammad Reza som gjorde 1:42 förra året, men jag fortsatte att springa och kom ikapp en annan grupp med bland andra halvmaratons svenska rekordhållare Napoleon Solomon, min klubbkamrat Ebba Tulu Chala, Norges Dadafo Tesama Dhaqabi, Spårvägens FK Olle Walleräng och IS Götas Sami Russom. Då blev det 1:39 för mig och jag hamnar på top 25 i Sveriges bästalista.

Vad är ditt nästa mål?

– Nu är mitt nästa mål SM-terräng 10 km i Umeå och försöka komma in som topp fem. Ska också tävla i Valenicas Marathon den 1:a december.

Otto Kingstedt (längst till vänster i bild) Foto: Lars Rönnols

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet