Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Reuters

Över 250 gripna under protester i Frankrike

Uppdaterad
Publicerad

I Frankrike mobiliserades 40 000 poliser under torsdagskvällen för att hantera vilda protester i Frankrike, uppger Reuters. Bussar och spårvagnar har ställts in i både Paris och Lille och i vissa områden införs nattliga utegångsförbud. Natten mot torsdag rapporteras över 250 personer ha gripits samanlagt. Detta efter de oroligheter som brutit ut efter att en tonåring sköts till döds av polis.

Omfattande protester och kravaller har skakat Frankrike sedan i tisdags, då en 17-åring sköts till döds av polis som stoppade honom för en trafikförseelse i Parisförorten Nanterre.

Polisen hävdade först att skotten hade avlossats på grund av att tonåringen hade kört bilen mot poliserna. Men den versionen kunde snabbt motbevisas då en video av händelsen spreds på sociala medier.

Händelsen har fördömts av presidenten Emmanuel Macron och den polisman som avlossade det dödande skottet har gripits, misstänkt för dråp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UTRIKES – Teckenspråk

Mer i ämnet