Foto: Scanpix

Paralympicsstjärna sköt sin flickvän

Uppdaterad
Publicerad

Paralympicsstjärnan Oscar Pistorius misstänks ha skjutit ihjäl sin flickvän, rapporterar sydafrikanska tidningen Beeld.com.

Det var i natt vid fyratiden som Pistorius sköt sin flickvän i huvudet och armen. Hon avled omedelbart. Enligt Pistoruis trodde han att det var en inkräktare. Sydafrikansk polis bekräftar för AFP att man gripit en 26-årig man i Pistorius hem. Offret hade skjutits med fyra skott och avled på platsen. Den ihjälskjutna uppges vara flickvän till den anklagade.

Sex guld i Paralympics

Oscar Pistorius föddes utan vadben och vid ett års ålder amputerades båda hans underben. Tack vare proteser har han kunnat hålla på idrotter. För några år sedan godkändes hans proteser så att han fick möjlighet att tävla mot icke-handikappade. ”Blade Runner” ställde upp i friidrotts-VM 2011 och gick till semifinal på 400 meter och till final i sitt stafettlag på 4x400 meter. Förutom att vara den förste med proteser i friidrotts-VM, var han även den förste att delta i OS när han sprang 400 meter i London i somras. Han har tagit sex guld i Paralympics.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oscar Pistorius Teckenspråk

Mer i ämnet