Foto: Scanpix

Rädsla för nya våldsamheter i Egypten

Uppdaterad
Publicerad

Dödssiffran i Egypten har stigit till över 600 efter våldsamheterna häromnatten mellan militären och den avsatte president Mursis anhängare. Natten till fredagen höll FN:s säkerhetsråd ett krismöte om situationen i Egypten.

Både polis och Mursi-anhängare är nu oroliga för nya sammandrabbningar på fredagen, i samband med fredagsbönen, och tidigt på fredagsmorgonen uppmanade Muslimska brödraskapet till en ny landsomfattande protestmarsch. Oron förvärrades också av myndigheternas besked om att säkerhetsstyrkorna ska skjuta skarpt för att besvara angrepp på dem själva eller på offentliga byggnader.

FN i krismöte

Enligt SVT:s reporter på plats, Susan Ritzén, är det en otroligt spänd situation. FN:s säkerhetsråd höll inatt ett krismöte om situationen i Egypten och uppmanade alla parter att sluta med våldet och att behärska sig så mycket det går.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oro i Egypten Teckenspråk

Mer i ämnet