Foto: SVT

Regeringen och Alliansen överens om nya åtgärder mot terrorism

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen och Alliansen har nått en överenkommelse om åtgärder mot terrorism efter terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm 7 april.

Bland åtgärderna nämns bland annat skärpt säkerhet för gångtrafikanter. Inrikesminister Anders Ygeman säger att Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), ska se över skyddet för fotgängare på gator och torg och andra ställen där många människor rör sig. Det kan handla om att sätta upp betonghinder och annat som gör det svårare att genomföra attentat med lastbilar, som skedde vid attacken på Drottninggatan.

Säkerhetspolisen och Migrationsverket kommer också att få möjligheter till stärkt samarbete, till exempel genom att dela information.

Ytterligare ett förslag är att skärpa kontrollen av personer som bedöms utgöra säkerhetshot. En utredning ska tillsättas för att se över lagen om särskild utlänningskontroll.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dåd i centrala Stockholm – teckenspråk

Mer i ämnet