Foto: TT/Twitter

Riksdagsledamot poserade med vapen

Publicerad

Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) har fått stark kritik efter att han i en bild han publicerat på Twitter poserar med ett vapen och skriver att han med bilden vill ge tidningen Dagens Nyheter en ”hjärtinfarkt”.

Bilden är tagen på en skjutbana som ligger i anslutning till en skola och vapnet, en AR-15, har ofta har förekommit vid skottdåd på skolor i USA.

Hanif Bali gjorde inlägget som ett svar på att DN publicerat en nyhet om att Kristdemokraternas Sara Skyttedal misstänks för vapenbrott efter att ha gripits i Danmark med försvarsspray.

Vänt sig mot DN förut

Det var inte första gången som Hanif Bali vänder sig till DN i publiceringar på sociala medier. Senast i juli skrev Bali på sitt Instagram-konto, ”Press E to destroy DN”  under ett bildmontage där han syns med en automatpistol i varje hand och har två automatkarbiner slängda över ryggen.

Droppen för TU

Publiceringen av bilden var droppen för Tidningsutgivarna, TU, som på måndagskvällen höll ett möte med Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer.

– Att en riksdagsledamot poserar på bilder med vapen, eller skriva om krig mot DN i dessa tider tycker vi är högst olämpligt och uppseendeväckande, säger Jeanette Gustafsdotter vd på TU till Dagens Nyheter.

Bali skriver i ett twitterinlägg att han ”beklagar att bilden gett sådana associationer” och att han verkligen inte ville det.

Efter mötet mellan TU och Moderaternas partisekreterare har Bali raderat bilden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.